KROEN & OPLEVELSER

Når du kommer forbi Hørby Færgekros charmerende faciliteter, så har du mulighed for at gå på opdagelse i nærområdet. Tuse Næs, Holbæk og omegn har masser af spændende natur, aktiviteter og attraktioner at byde på – både sommer og vinter. Herunder har vi lagt forskellige links, som du kan gå på opdagelse i…

Du kan også læse om Hørby Færgekros historie og kommende arrangementer.

SAUNA
Vores sauna holder sommerferie og er tilbage igen i efteråret.

Få et nemt overblik over alle vores ydelser på Hørby Færgekro i vores lille brochure.
Brochuren kan også printes

KROENS HISTORIE

Lige ud til Holbæk Fjord ligger Hørby Færgekro, hvis historie rækker mere end 800 år tilbage i tiden. Færgekroen er første gang registreret i 1730, hvor rejsende anvendte kroen som hvilested.

DET SKER…

Året rundt har vi forskellige arrangementer på Hørby Færgekro.
Få et overblik over vores arrangementer, og hvornår du skal besøge os næste gang med.

ISHUS

Ishuset ved Hørby Færgekro

Tuse Næs bedste is!
Lige ved vandet.
Lækker økologisk is fra det lokale ismejeri Isøre Is.

HØRBY BÅDEN

Sejltur på fjorden

Vi er ikke en færgekro for ingenting. Vores lille el-drevet Hørby Båd sejler normalt mellem Hørby og Holbæk Havn. Lad Holbæk Fjord være kulisse for en unik begivenhed og oplev den smukke natur fra vandsiden. Book Hørby Båden og tag en forfriskende sejltur. I bestemmer selv, om I skal være afsted 15 minutter eller flere timer.

Båden er el-drevet med solpaneler på taget. Den kan medtage 12 passager og sejler i sommerhalvåret ved vindstyrke under 8 m/sek.

Ved forespørgsler vedrørende reservation kontakt jane@hfkro.dk

TUSE NÆS

Tuse Næs
Tuse Næs byder på masser af skønne oplevelser. Tuse Næs er en halvø i Isefjorden nord for Holbæk. Det er et naturrigt område med skove, enge og marker. Der er en gang i lokalsamfundet, som spirer op med et væld af nye tiltag.

Natur
Halvøen Tuse Næs er en overset naturperle, der gemmer på nogle af de bedste vandreture på Sjælland – mange af dem kan også tages som cykelture. Tuse Næs ligger nord for Holbæk og er omgivet af tre fjorde og et spændende landskab med bakker, enge, skove og fortidsminder.

BOGNÆS VINGAARD

Vinvisit på Bognæs Vingaard

I 2018 tog Laura og Kristian Zander første spadestik til de 5000 vinstokke, som er plantet på Bognæs Vingaard. På de fire små vinmarker findes sorterne Solaris, Souvignier Gris og Pinot Noir, som alle plejes og dyrkes efter økologiske principper med håndkraft og let maskinelt arbejde. Der tilbydes vandring blandt stokkene samt vinsmagning på terrassen i sommerhalvåret.

TUSEN VIN

Vinsmagning hos Tusen Vin

Sofie og Esben realiserede deres drøm om vingården på Tuse Næs i 2020. På markerne lige ned til fjorden dyrkes druer efter økologiske principper. Book en særlig vinsmagning med rundvisning blandt vinstokkene og produktionen på gården. Smag på deres lækre vin, mousserende vin, cider og æblebrændevin.

I booker jeres besøg hos Tusen Vin gennem os på mail jane@hfkro.dk

SKOVENE VED VANDET

Walk and talk i naturen

Tuse Næs byder på mange skønne naturperler. Skal I have en kort pause eller walk and talk, så er det oplagt at få frisk luft ved en kort gåtur til Hørby Havn.

Ude på Tuse Næs-halvøen ligger Hønsehals og Bognæs Skov ved Udby Vig over for Orø. De to små perler indeholder mange hyggelige stisystemer og er omkranset af fredede strandenge. Tæt på badebroen i Bognæs Skov er der anlagt bålplads og bordebænkesæt. Skal I have picpickurven eller kaffe og kage med, så vil vi gerne være behjælpelige med dette.